ΚΕΙΚ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΙ ΖΕΛΕ !!


 
Για την βάση
 
150 γρ μπισκότα κακάο
 80 γρ λιωμένο βούτυρο

Για το κέικ
 
 4 ζελέ σε διάφορα χρώματα (π.χ πορτοκάλι,φράουλα, λεμόνι ,μπανάνα)
1 κιλό τυρί κοτατζ - cottage  η ανθότυρο η γιαούρτι
500 ml κρέμα γάλακτος 30%, -35%
5 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας ζελατίνη.


 Προετοιμασία βάσης  
 
Σπάμε τα μπισκότα η τα κάνουμε τρίμματα στο multi.
 Προσεκτικά προσθέστε το λιωμένο βούτυρο. 
Ανακατέψτε και τοποθετείστε το μείγμα σε τσέρκι με λαδόκολλα από κάτω 


Για το κέικ
 
Χτυπήστε ελαφρά την κρέμα και χωρίς διακοπή ρίξτε την ζάχαρη και προσθέτουμε το τυρί. Χωρίστε το μείγμα της κρέμας σε 4 διαφορετικά μπολ για να έχουν όλα την ίδια ποσότητα μείγματος Λιώνουμε 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη σε 1/4 του ζεστού νερού και αφήστε το να κρυώσει. Ρίξτε την ζελατίνη σε ένα μπολ από τα 4 μπολ και ανακατέψτε καλά. Χύστε το μείγμα πάνω στο κάτω μέρος του κέικ. Βάλτε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει.

 Εκείνη τη στιγμή, το πρώτο ζελέ παρασκευάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και το αφήνουμε να κρυώσει Ρίχνουμε το ζελέ στο τυρί μισό - παγωμένο  Βάλτε στο ψυγείο και αφήστε το. Στις επόμενες στρώσεις, κάνουμε την ίδια διαδικασία  με τον ίδιο τρόπο όπως και στην πρώτη. Σημαντικό ότι σε κάθε στρώση κρέμας και ζελέ να αφήνετε να παγώνουν καλά για να μην ανακατευτούν τα μείγματα μεταξύ τους  δηλ κρέμα με ζελέ.

Εδώ στην σελίδα αυτή anyzkowo.  βρήκαμε αυτήν την τέλεια και εύκολη ιδέα . Ότι πρέπει ακόμα για να το κάνετε σε διάφανης πλαστικά ποτήρια για το πάρτυ του παιδιού σας !!!


Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !