Ολα τα σιροπιαστά εδώ !



ΤΟΥΛΟΥΜΠΕΣ

Υλικά

500 γρ αλεύρι
10 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
45 γρ βούτυρο μαλακωμένο
Λάδι για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό
Χυμό 1 λεμονιού


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλι βάζουμε το νερό και το βούτυρο. Όταν αρχίζει να βράζει το μείγμα προθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει.
Ψήνουμε το μείγμα για 10 ΄σε χαμηλή θερμοκρασία.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε εντελώς να κρυώσει.  Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας μέχρι  να ενσωματωθούν με την υπόλοιπη ζύμη.

Βάζουμε το μείγμα σε καρνέ και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι . Όταν οι τουλούμπες  ροδίσουν τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνουμε αμέσως στο κρύο σιρόπι. Σερβίρουμε τις τουλούμπες κρύες.

ΣΑΡΑΓΛΑΚΙΑ
Υλικά

20 φύλλα μπακλαβά- φύλλα κρούστας
250 γρ βούτυρο
4 φλιτζάνια τριμμένη καρυδόψιχα
1 κ.γ κανέλλα
1 κ. σ τριμμένη φρυγανιά
½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού

Για το σιρόπι

5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
 1 ξυλάκι κανέλλα


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την καρυδόψιχα την κανέλα την φρυγανιά την ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αλώνουμε σε ένα ταψί 2 φυλά (το καθένα βουτυρωμένο) κρούστας πασπαλίζοντας το δεύτερο με το μείγμα που φτιάξαμε.  Συνεχίζοντας βάζουμε κάθε φύλλο και γέμιση μέχρι να τελειώσουν 10 φύλλα. Το τυλίγουμε σε ρολό. Φτιάχνουμε με τα υπόλοιπα υλικά ακόμα ένα ρολό. Έχουμε έτσι 2 ρολά.
Αλείφουμε όλο το ρολό με βούτυρο και τοποθετούμε για λίγο στο ψυγείο . Κόβουμε το ρολό σε φέτες και τις  βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί  περιχύνοντας  με το λιωμένο βούτυρο κάθε φέτα από πάνω. Ψήνουμε στους 175 για 45΄. 

Για το σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά για 15 περιχύνουμε το σαραγλί μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο καυτά με το ζεστό σιρόπι.



ΠΑΣΤΕΛΙ ΚΑΡΥΔΙΟΥ


Υλικά

 3 φλιτζάνια τσαγιού καρύδι
1 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά
1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
1 κ. γ μοσχοκάρυδο
1 κ. γ γαρύφαλλο
Χυμό 1 λεμονιού
1 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη το νερό και το μισό λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για 10΄.Προς το τέλος ρίχνουμε το μέλι και το αφήνουμε να βράσει για λίγο, προσθέτοντας και το υπόλοιπο μισό λεμόνι.  Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το καρύδι την φρυγανιά το γαρύφαλλο το μοσχοκάρυδο και τα περιχύνουμε με το σιρόπι ανακατεύοντας καλά. Το αφήνουμε για 15΄να κρυώσει.
Τοποθετούμε το μείγμα σε λεία επιφάνεια- ταψάκι με λαδόκολλα-  που έχουμε πασπαλίσει με σουσάμι. Απλώνουμε πάνω την γέμιση και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο. .Πατάμε  καλά το μείγμα με έναν πλαστή. Τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι μέχρι να καλυφθεί όλο. Το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια η σε μπάρες.


Οι συνταγές και οι φώτο είναι της Μυρσίνης Λαμπράκη



ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ




Υλικά


2 αυγά


200 γρ ζάχαρη


200 γρ γιαούρτι στραγγιστό


100 γρ ελαιόλαδο


Ξύσμα από 1 λεμόνι


400 γρ αλεύρι


100 γρ σιμιγδάλι ψιλό


1 βανίλια


100 γρ ινδοκάρυδο τριμμένο


1 κ.γ σόδα μαγειρική



Για το σιρόπι


800 γρ ζάχαρη


1 λίτρο νερό


Χυμό 1 λεμονιού



Εκτέλεση


Για το σιρόπι


Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10΄και αφήνουμε να κρυώσει.


Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το γιαούρτι το ελαιόλαδο και το ξύσμα λεμονιού. Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι την βανίλια το ινδοκάρυδο και την σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα του μίξερ σιγά-σιγά ανακατεύοντας με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 για περίπου 50΄.Βγαζουμε το γλυκό από τον φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε  να απορροφήσει το σιρόπι για περίπου 2 ώρες πριν σερβίρουμε.




ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



Υλικά


1 κιλό φύλλο κρούστας


250 γρ βούτυρο λιωμένο ή λάδι για το άλειμμα


700 γρ αμύγδαλο ψιλοτριμμένο  στο μούλτι


60 γρ φρυγανιά τριμμένη


1 κ.γ κανέλλα



Για το σιρόπι


2 κιλά ζάχαρη


1 λίτρο νερό


1 ξύλο κανέλλας



Για το σιρόπι
Βρίζουμε όλα τα υλικά μαζί  από το σημείο βρασμού για 10΄μεχρι να δέσει το σιρόπι. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί . Ανακατεύουμε σε μπολ τα αμύγδαλα με την φρυγανιά και την κανέλλα. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο ,το βουτυρώνουμε  τοποθετούμε ακόμα ένα φύλλο από πάνω και βουτυρώνουμε ξανά . Άζουμε στην μια πλευρό των φυλών την γέμιση και το τυλίγουμε σε σφιχτό ρόλο. Φτιάχνουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα φύλλα και τα βάζουμε τα ρολό το ένα δίπλα στο άλλο.
Κόψουμε το καθένα σε 4 ίσα κομμάτια, τα αλείφουμε με το βούτυρο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσου περίπου 45-50΄. Παίρνουμε το κρύο σιρόπι και περιχύνουμε το ταψί καυτό μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν και να απορροφήσουν το σιρόπι για περίπου 2 ώρες. Μετά από 1 μέρα απορροφούν και άλλο σιρόπι και γίνονται πιο τραγανά.

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !