ΖΑΧΑΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ!!!

Τις οδηγίες βήμα-βήμα για τα ζαχαρωτά και τις μπανάνες
τα βρήκαμε σε αυτήν την σελίδα εδώ .weddingchicks.com


ΖΑΧΑΡΩΤΑ ΤΟΥΡΤΑΣ



Χρειαζόμαστε

Δύο φλιτζάνια ζάχαρη (ή περισσότερο, ανάλογα με τον αριθμό
 των χρωμάτων που θέλετε), χωρισμένο .

4 κουταλάκια του γλυκού (ή περισσότερα) ασπράδι αυγού
χρώματα ζαχαροπλαστικής 


ταψί ή άλλη επίπεδη επιφάνεια, με επένδυση Silpat ή λαδόκολλα
και
Ταψί καλυμμένο με Silpat ή λαδόκολλα
κόπτες μπισκότων

επιπλέον:
μπολ ,σπάτουλες ,πλάστη , σακουλάκια ziplock , βούτυρο μαχαίρι




 
Βήμα 1.
Bάλτε ½ φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα χρώματος πάστα και ανακατέψτε καλά. Αυτό θα είναι το πιο σκούρο χρώμα σας. (Συμβουλή: Ένα μικρό πηγαίνει πολύ μακριά και θα σκουραίνει όταν υγρό προστίθεται στο επόμενο βήμα.) Προσθέστε περισσότερο αν χρειαστεί έως ότου το πετύχετε επιθυμητό χρώμα Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ασπράδι αυγού και ανακατέψτε καλά μέχρι το μείγμα να μοιάζει με υγρή άμμο. Να είστε προσεκτικοί για να μην προσθέσετε  πάρα πολύ υγρό γιατί  θα διαλυθεί η ζάχαρη.

Βήμα 2.
Αδειάστε το περιεχόμενο σε Silpat ή σε ένα φύλλο λαδόκολλας . Απλώστε με το χέρι ή σπάτουλα και χτυπήστε ελαφρά κάτω, στη συνέχεια κυλήστε με τον πλάστη πάνω από το μείγμα για να συμπιεστεί. Ιδανικά το πεπλατυσμένο μείγμα πρέπει να είναι τόσο συμπαγής, όπως το δυνατόν και το επίπεδο, περίπου το ένα ¼ .Πατήστε και κόψτε καρδιές  μέσα στο μίγμα και να σηκώστε . Τοποθετείστε τις καρδιές σε φύλλο ψησίματος. Αν οι καρδιές δεν κρατήσουν  το σχήμα τους, προσθέστε περισσότερο ασπράδι αυγού σε μικρές δόσεις και ανακατεύουμε καλά. Αν το σάκχαρο συσσωρεύεται στο κουπ-πατ  ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε πριν συνεχίσετε. Ρίξτε τις υπολειπόμενες χρωματιστές πίσω τη ζάχαρη σε μπολ και προχωρήστε στο βήμα 3.

Βήμα 3.
Προσθήκη ½ φλιτζάνι ζάχαρη στην έγχρωμη ζάχαρη  από το Βήμα 2 για να φωτίσει. Αναμίξτε καλά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού ασπράδι αυγού .Εάν είναι επιθυμητό χρώμα δεν έχει επιτευχθεί, συνεχίστε  την προσθήκη επιπλέον ½ φλιτζάνι ζάχαρη και 1 αυγό κουταλάκι του γλυκού λευκό ασπράδι και ανακατέψτε καλά μέχρι να πετύχετε το επιθυμητό χρώμα .Επαναλάβετε το Βήμα 2. Συνεχίστε με τα βήματα 2 και 3 μέχρι να επιτευχθούν οι επιθυμητές αποχρώσεις και ο αριθμός της καρδιάς ζάχαρης. Σας προτείνουμε τουλάχιστον πέντε παρα τρία αποχρώσεις. Τα θραύσματα της ζάχαρης μπορεί να αποθηκεύεται σε σακούλες ziplock για μελλοντική χρήση.

Βήμα 4.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τις καρδιές στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφήστε τα να σκληρύνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Καρδιές ζάχαρης ή κύβοι ζάχαρης είναι πλέον έτοιμα







ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Χρειαζόμαστε

Μπανάνες

Αλεύρι

1 αυγό

Κόβουμε σε φετάκια τις μπανάνες και τις πανάρουμε μέσα σε χυλό που έχουμε 
κάνει με αλεύρι και αυγό. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι


Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !