Donuts σοκολάτας σε γλυφιτζούρι!

Υλικά
Για τη ζύμη μίνι ντόνατς
 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ αλεύρι για σκληρό ψωμί
25 γρ  νωπής μαγιάς

80 γρ ζάχαρη
60 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
10 γρ αλάτι
2 αυγά, μέγεθος L
250 ml γάλα


Για το γλάσο ζάχαρης
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας νερό

Για το γλάσο σοκολάτας
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
 5 κουταλιές της σούπας νερό
150 γρ μαύρη σοκολάτα



Οδηγίες
Τρίψτε τη νωπή μαγιά στο αλεύρι με τα δάχτυλά σας, βάλτε και το βούτυρο, στη συνέχεια, προσθέστε τη ζάχαρη και το αλάτι, και, τέλος, προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα
Ανακατέψτε για περίπου 10 έως 12 λεπτά (είναι μια πολύ κολλώδη ζύμη).
Τοποθετήστε σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μια
 πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες

Ανοίξτε σε φύλλο και κόψτε 48 στρόγγυλα κομμάτια με ένα ποτήρι και με ένα καπάκι (γάλα ,νερό) κόψτε την μέση .Τηγανίστε και βάλτε πάνω σε απορροφητικό χαρτί .



Για το γλάσο ζάχαρης, βουτάμε κάθε ντόνατ στη ζάχαρη άχνη,
 και τους αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το γλάσο σοκολάτας, το νερό αναμειγνύεται με τη ζάχαρη. 

Προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα, και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.
 Εάν αισθάνεστε ότι  το γλάσο είναι πολύ σταθερό  προσθέστε λίγο περισσότερο νερό
 ή βάλτε  στο φούρνο μικροκυμάτων για μερικά δευτερόλεπτα. 
Αν το βρείτε πολύ υγρό, αφήστε το γλάσο σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να σφίξει.

Βουτήξτε κάθε ντόνατ στην σοκολάτα, και να τους αφήσουμε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν θέλετε να προετοιμάσετε το "ντόνατ γλειφιτζούρι" έκδοση, απλά πρέπει να πασπαλίσουμε τους λουκουμάδες με ορισμένες διακοσμήσεις ζάχαρης και όταν είναι τελείως στεγνά βαζουμε ένα ραβδί γλειφιτζούρι σε κάθε ντόνατ.


Οι λουκουμάδες μπορούν να καταψυχθούν.

πηγή και φώτο συνταγής από εδώ larecetadelafelicidad.com


Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !