ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ!!!


ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΜΕ  ROYAL ICING –ΓΛΑΣΟ 

Υλικά

Royal icing -  συνταγή εδώ 
Σακούλες τροφίμων 
ριζόχαρτο
λαδόκολλα
συνδετήρα 
χρωστικές τροφίμων (προαιρετικά) 


Οδηγίες

Πρέπει να κάνετε ένα πρότυπο που θα χρησιμοποιηθεί για να κάνετε  τις πεταλούδες σας. Εδώ χρησιμοποιείται μια εικόνα της πεταλούδας που έσωσα από την κάρτα γενεθλίων και το άλλο τυπώθηκε από τον υπολογιστή μου. 

Αντιγράψτε την εικόνα που θέλετε να σχεδιάσετε πάνω σε λαδόκολλα . Τοποθετείστε το ριζόχαρτο πάνω στην λαδόκολλα και πιάστε με  συνδετήρα .


Φτιάξτε την συνταγή για το γλάσο- royal icin.  Γεμίστε δύο σακούλες τροφίμων με το γλάσο και  κάντε το περίγραμμα του σχεδίου τα φτερά .Το εξωτερικό μέρος είναι πάντα πάντα παχύτερο  -προσέξτε να μην μετακινήσετε το λαδόχαρτο. 



Αφήστε το να στεγνώσει. 
Όταν τα φτερά είναι στεγνά, μπορείτε να κάνετε το σώμα  της πεταλούδας.

 
Αφού έχετε κάνει και  το σώμα της πεταλούδας Θέλετε να στεγνώσετε  την πεταλούδα με τέτοιο τρόπο ώστε τα φτερά με το σώμα δημιουργούν ένα σχήμα V .
Χρησιμοποίησα ένα κομμάτι χοντρό χαρτί για αυτό. Απλά διπλώστε το χαρτί για να κάνει τσάκιση στη μέση. Χρησιμοποίησα δύο στυλό για να εξισορροπήσει την πεταλούδα Προσεκτικά τοποθετήστε την πεταλούδα σας, έτσι ώστε το σώμα είναι στην πτυχή και αφήστε την να στεγνώσει για αρκετές ώρες.


 Προσεκτικά αφαιρέστε το λαδόχαρτο .


 Οι πεταλούδες μπορούν  να αποθηκευτούν  για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα,
 σε αεροστεγές δοχείο για ένα χρόνο.

 Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .hanielas.com



 ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

Σταγόνες σοκολάτας
Δυο κομμάτια χαρτόνι 

(μπορείς να πάρεις από το βιβλιοπωλείο αυτά που χρησιμοποιούν τα παιδιά στις χειροτεχνίες)
Δυο φύλλα λαδόκολλας στο μέγεθος κάθε χαρτονιού
Ένα μικρό μπολ
Κορνέ

Πως θα τις φτιάξεις:

Κόψε δυο κομμάτια χαρτόνι και λαδόκολλα στο ίδιο μέγεθος. Δίπλωσε το κάθε χαρτόνι στη μέση και βάλε από πάνω τη λαδόκολλα. Ρίξε τις σταγόνες σοκολάτας στο μπολ και αντί για το γνωστό μπεν μαρί, λιώσε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων.


Γέμισε το κορνέ με τη λιωμένη σοκολάτα και σχημάτισε επάνω στη λαδόκολλα πεταλούδες, τόσες ώστε να αρκούν για τα cupcakes. Τοποθέτησε τα χαρτόνια προσεκτικά σε ένα σημείο και φρόντισε να μη χαλάσει το τσάκισμα στη μέση. Περίμενε μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και στη συνέχεια απομάκρυνε το σοκολατένιο διακοσμητικό με απαλές κινήσεις, για να μη διαλυθεί. Στόλισε τα cupcakes και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .faysbook.gr

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !