ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ !!



ΨΩΜΑΚΙΑ ΣΤΑΦΙΔΑΣ ΜΕ ΓΛΑΣΟ !!
Υλικά
 
325 γρ αλεύρι για ψωμί
100 γρ αλεύρι  για ολες τις χρησεις
35 γρ γάλα σκόνη
75 γρ ζάχαρη άχνη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι (7 γρ ή 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού) στιγμιαία μαγιά
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
150 ml (περίπου) χλιαρό νερό,
40  γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους
25 γρ  (ακριβώς κάτω από 2 κουταλιές της σούπας), ψωμί από αλεύρι
125ml (1/2 φλιτζάνι) νερό 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη + 2 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα
Σταφίδες  (περίπου 100 g)

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
500 γρ  ζάχαρη άχνη
½ φλιτζάνι ζεστό γάλα,


Βήμα 1
Ανακατέψτε 125ml νερό με 25γρ  αλεύρι σε μια μικρή κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φτάσει 65 βαθμούς C. Θα πρέπει να έχει πήξει σε μια πάστα από αυτό το στάδιο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά (Αν δεν έχετε ένα θερμόμετρο, μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει και μετά μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό πριν την απομάκρυνση από τη θερμότητα) Αυτό το ρου του νερού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και μια ημέρα σε ένα αεροστεγές δοχείο,.


 Βήμα 2
Κοσκινίστε το αλεύρι για ψωμί, και το  αλεύρι γ.ο.χ το γάλα σε σκόνη, την  ζάχαρη άχνη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε την στιγμιαία μαγιά και ανακατέψτε καλά. Σχηματίζουν ένα κενό στο κέντρο και προσθέστε το  αυγό και το χλιαρό νερό Roux και ανακατεύουμε μέσα .Στη συνέχεια, με ένα ηλεκτρικό μίξερ και τα άγκιστρα ζύμης σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε σταδιακά ακριβώς αρκετό χλιαρό νερό για να σχηματίσουμε  μια  μαλακή ζύμη. Ζυμώνουμε με τα άγκιστρα ζύμης σε σχετικά μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.

 


 Τοποθετούμε και το βούτυρο και ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθεί με την ζύμη καλά Η ζύμη πρέπει να είναι αρκετά κολλώδες και πολύ ελαστική και θα πρέπει να τεντώνει σαν τσίχλα όταν το τραβάτε.





Δώστε σχήμα μπάλας στην ζύμη και τοποθετήστε την  σε ένα μεγάλο λαδωμένο, μπολ και καλύψτε το με μεμβράνη. Θα πρέπει να διπλασιαστεί σε μέγεθος περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος .
Ανοίξτε σε μικρό  φύλλο  προσθέστε τις σταφίδες σε αυτό το σημείο και Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, σχηματίστε  μικρές μπάλες και προσπαθήστε να κρατήσετε τα σταφίδες στη ζύμη κρυμμένες  Τοποθετήστε τις μπάλες σε φύλλα ψησίματος,  και σκεπάζουμε με μεμβράνη Αφήστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος και πάλι (περίπου 1 ώρα σε ζεστό καιρό, και παραπάνω κατά τους χειμερινούς μήνες). 


 Ψήνουμε σε προθερμασμένο 190 ° C φούρνο για περίπου 10-13 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.




Όταν ψωμάκια είναι σχεδόν έτοιμο, διαλύουμε τη ζάχαρη άχνη σε ζεστό γάλα. Αφαιρέστε τα ψωμάκια από το φούρνο και ενώ ακόμα είναι στο ταψί αλείψτε  τα με το γάλα + άχνη .Τοποθετήστε τα να κρυώσουν  σε μια σχάρα.



ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και σταδιακά προσθέστε ζεστό γάλα μέχρι να σχηματίζει μια πολύ παχύρευστη, παχιά λευκή πάστα.. Είναι αρκετά παχύ όταν μπορεί να κάθεται πάνω στα ψωμάκια χωρίς να στάζει γύρω-γύρω από τις πλευρές. Προσθέστε οποιοδήποτε χρώμα ζαχαροπλαστικής μπορεί να θέλετε!

 πηγή και φώτο συνταγής από εδώ .raspberricupcakes.com



Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !