Δεντράκια 3D gingerbread!


Yλικά
 1  φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
1  φλιτζάνι ζάχαρη 
1  κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 
1/2  κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1/4  κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα 
2  κουταλάκια του γλυκού κανέλα 
2  κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ 
1  κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο 
1  φλιτζάνι μελάσα 
2  αυγά 
2  κουταλιές της σούπας μηλόξυδο 
6  φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1  δόση  royal icing

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σόδα και τα μπαχαρικά. Χτυπάμε με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ανακατευτούν καλά . Ριχνουμε την μελάσσα, τα αυγά, και το ξίδι. Χτυπάμε καλά.Βάζουμε και το  αλεύρι. Χωρίστε τη ζύμη σε τέταρτα. Τυλίξτε κάθε τέταρτο σε πλαστικό περικάλυμμα και καταψύξτε τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να μην είναι πλέον κολλώδες. Εν τω μεταξύ,ετοιμάστε το γλάσο 

 Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Χρησιμοποιώντας χαρτόνι ή χαρτίλαδόκολλας , κόψτε ένα μοτίβο δέντρο περίπου 38 εκατοστα  υψηλό και. 8.9 εκ εως 10.8 εκ. στη βάση. Για τα μικρότερα δέντρα κόβονται ένα μοτίβο με 20.3 εκ. υψηλό και 8.9 εκ.  στη βάση.
 
 Για τα μεγάλα δέντρα, σε ένα κομμάτι λαδόκολλας  38* 30.5 εκ  , κυλήστε το ένα τέταρτο της ζύμης για 2.54 εκ  πάχους,ώστε να  καλύπτει  το σύνολο της λαδόκολλας . Τοποθετήστε λαδόκολλα  και τη ζύμη σε ένα πολύ μεγάλο ταψί ψησίματος επίπεδο. Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη πίτσα και το σχέδιό σας, κόψτε 5 τρίγωνα στο μήκος της ζύμης, εναλλάσσοντας την κατεύθυνση του προτύπου. κόψτε  τη ζύμη όπου περισεύει .

 Για τα μικρότερα δέντρα, σε ένα κομμάτι  λαδόκολλας 30.5 *20.3 εκ  κυλήστε το ένα όγδοο της ζύμης (περίπου 3/4 φλιτζανιού) για 2.5 εκ πάχους,ώστε να  καλύπτει ολόκληρη την λαδόκολλα . Κόψτε 6 τρίγωνα το πλάτος της ζύμης. . Ψήστε για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι ή ζύμη να γίνεται  πολύ σταθερή και τα άκρα αρχίζουν να παίρνουν χρώμα καφέ. Ξανακόψτε τα τρίγωνα κα ιεπαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη.

Για το γλάσο 
 Συγκεντρώστε τέσσερα τρίγωνα μαζί, χρησιμοποιώντας γλάσο στα άκρα. Διακοσμήστε τα δέντρα όπως επιθυμείτε με περισσότερο γλάσο  και παστέλ καραμέλες.
 
πηγή συνταγής και φώτο από εδώ .bhg.com


 

Σχόλια

Ο χρήστης Tante Kiki είπε…
Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και χαρά!
Ο χρήστης Άσπα είπε…
Σας ευχαριστούμε θερμα΄για τις ευχές και ανταποδίδουμε! Καλά χριστούγεννα σε σας και στην οικογενειά σας με υγεία και ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ να έχετε οτι επιθυμείτε! Καλή χρονιά!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Υπέροχη ιδέα, μέχρι τώρα ήξερα για τα μπισκοτοσπιτάκια. Τα 3d δεντράκια είναι όμως πολύ πρωτότυπα.Θα δοκιμάσω να τα φτιάξω. Καλώς σε βρήκα!
Ο χρήστης Άσπα είπε…
καλημέρα και καλως όρισες! τα μπισκοτενια κουτακια που τα γεμιζεις με λιχουδιες ειναι εξισου πρωτότυπα .Δες και αυτό στο άλλο μας blog http://syntagesgiapaidia.blogspot.gr/2013/12/blog-post_23.html#.VkgXOr8ebOb....καλη συνέχεια!

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !