Πως να φτιάξουμε το τέλειο παντεσπάνι!



Φτιάξτε το τέλειο παντεσπάνι!

Υλικά
1/3 φλιτζανιού (50 γρ) κορν φλάουρ 
1/3 φλιτζανιού (50 γρ) αλεύρι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/3 φλιτζανιού (50γρ)
4 χ 60 γρ  αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2/3 φλυτζάνι (150 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες
  1. Βουτυρώστε και  αλευρώστε  2 φόρμες κέικ  20 εκ.βάζοντας και λαδόκολλα . Κοσκινίστε τα αλεύρια και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι μαζί τρεις φορές 

  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ σε μέση -υψηλή ταχύτητα για 6 λεπτά, ή μέχρι το μίγμα είναι παχύ, χλωμό και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
  3. Σταδιακά κοσκινίστε το  μίγμα αλευριού πάνω από  το μίγμα των αυγών, ενώ ταυτόχρονα ανακατέψτε  με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι από κάτω προς τα πάνω . Για επίπεδο ψήσιμο χτυπήστε τα ταψιά στον πάγκο. Ψήστε για 20 λεπτά  ή μέχρι τα κέικ  να έχουν συρρικνωθεί μακριά από τις πλευρές ελαφρώς. Προσεκτικά αφαιρουμε το χαρτί ψησίματος, και αφήστε τα να κρυώσουν.


Το μυστικό συστατικό για -αφράτο παντεσπάνι είναι ο αέρας. Έτσι, αν είχατε ποτέ πρόβλημα να δημιουργήσει αυτό το κλασικό κέικ, απλώς ακολουθήστε αυτές τις εύκολες συμβουλές για να κάνετε ένα παντεσπάνι τέλειο κάθε φορά. 

Συμβουλή 1:

Το ψήσιμο είναι μια επιστήμη, έτσι πρέπει να μετρηθούν όλα τα συστατικά σας προσεκτικά για καλύτερα αποτελέσματα. Κοσκινίστε το αλεύρι σας τρεις φορές για καλύτερο αέρα  και αφαιρέστε οποιαδήποτε κομμάτι- σβώλους . Αυτό βοηθά να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ μείγμα σαν  σφουγγάρι. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα αυγά σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Συμβουλή 2:

Όταν αρχίσουμε να χτυπάμε το μείγμα, χρησιμοποιούμε  ηλεκτρικό μίξερ  σε υψηλή ταχύτητα για να δημιουργήσετε  αέρα. Στη συνέχεια, για να κρατήσετε τον αέρα αυτόν ,πρέπει  να μειώσετε την ταχύτητα στο μέσο και χτυπήστε για 5 λεπτά Να μην χτυπηθεί για πολύ ώρα καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει το μείγμα να γίνει λεπτό και να χάσει  τον όγκο του. Όταν προσθέτετε τα ξηρά συστατικά, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι για να διπλώστε ήπια το μίγμα μέχρι να ανακατευτούν καλά . Μην χρησιμοποιείτε  ξύλινο κουτάλι - είναι παχύ και βαρύ, και μπορεί να προκαλέσει το μείγμα να χάσει τον αέρα.

Συμβουλή 3:

Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου, ενώ το  παντεσπάνι σας ακόμα ψήνεται , αλλιώς μπορεί να καθήσει  στο κέντρο. Όταν ψηθεί το παντεσπάνι  θα ξεκολλήσει απο τα τοιχώματα της φόρμας  .


πηγή και φώτο συνταγής  taste.com.au



 

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !