Κέικ βανίλιας 3 στρώσεων !



Η μαγεία σε αυτό το κέικ είναι το γεγονός ότι μπορείτε να κάνετε μόνο μια ζύμη και, μετά το ψήσιμο, έχετε μια τούρτα με 3 διακριτά στρώματα: μία πυκνή στρώση στο κάτω μέρος, κρέμα στη μέση, και ένα αφράτο σφουγγάρι στρώμα κέικ από πάνω  Έχει υπέροχη γεύση βανίλια και απλά λιώνει στο στόμα σας.
Αν σας αρέσει η κρέμα, θα αγαπήσετε αυτό το κέικ. Απλά φροντίστε να μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε βανίλια, διότι είναι ίσως το πιο σημαντικό συστατικό και χωρίς αυτό το κέικ μπορεί να σας μυρίζει αυγά Αν για κάποιο λόγο δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βανίλια, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με μια κουταλιά της σούπας ρούμι.

Υλικά

4 αυγά, διαχωρισμένα  σε θερμοκρασία δωματίου 
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά της σούπας νερό
 3/4 φλιτζανιού / 150 γρ ζάχαρη  ****
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας  
125 γρ βούτυρο, λιωμένο
1 φλιτζάνι / 115 γρ  αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια / 500 ml γάλα, χλιαρό   

****Αντί για ζάχαρη μπορείτε να βάλετε άχνη ζάχαρη ,χτυπιέται καλύτερα αλλά  θα είναι λίγο πιο άγλυκη η τούρτα μας  .
Σημαντικό Όλα τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου !

 Οδηγίες:
1. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών. Όταν οι κορυφές αρχίζουν να σχηματίζονται προσθέστε το ξύδι, για να σταθεροποιήσετε  τα μείγμα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σφίξουν τα αυγά . 
2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. 
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλο ένα λεπτό. Στη συνέχεια, κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατεύουμε. 
3. Προσθέστε το γάλα (πρέπει να είναι χλιαρό, διαφορετικά το βούτυρο θα σκληρύνει) και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
4. Προσθέστε περίπου 1/4 του λευκού μείγματος  των αυγών και ανακατεύουμε για να ελαφρύνει το χτύπημα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε απαλά το υπόλοιπο των λευκών αυγών χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα.
5. Σε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ. ή σε  στρογγυλό ταψί αλείψτε το με  βούτυρο και αλεύρι. Μην χρησιμοποιείτε ταψί με αποσπώμενο πάτο λόγω το ότι ή ζύμη  είναι πάρα πολύ υγρή και μπορεί  να διαρρεύσει.
6. Χύστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 60-80 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
7. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το κόψετε .Σερβίρετε με ζάχαρη άχνη.
 
Σκέψεις:
 Μπορείτε επίσης να το  κάνετε αυτό σε cupcakes. Εάν χρησιμοποιείτε φόρμες muffin, αυτό κάνει 12 cupcakes. Γεμίστε τα  μέχρι το χείλος και ψήστε για 30-35 λεπτά. Η ίδια μαγική γεύση μόνο σε ατομικές μερίδες
πηγή και φώτο από εδώ  decoraciondemabel.blogspot.com.es
και  φώτο απο εδώ cookingrookie.blogspot.ca




Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !