Σέλινο Σφραγίδα- Rose cake!

Δείτε πόσο εύκολα μπορείτε να διακοσμήστε τις τούρτες σας ή τα κεκάκια σας! Και όμως είναι τόσο απλό! Η πιο απλή και άκρως οικονομική σφραγίδα για ζαχαρόπαστα ή για οποιοδήπωτε άλλο φόνταν!
 

Σέλινο Σφραγίδα- Rose cake
ένα DIY από Erin Gardner

Υλικά
1 ματσάκι σέλινο
Μαχαίρι
2 μικρά μπώλ
Πινέλο
Ταψί ή πλαστικό τάπερ
Ροζ χρώμα gel
Πράσινο χρώμα gel
Λαστιχάκια
Ζαχαρόπαστα  

Βήμα 1:    Για να κάνετε  τη σφραγίδα τριαντάφυλλο. 
Κόψτε το σέλινο σας περίπου στην μέση . Η βάση του πλέον είναι το τριαντάφυλλο σφραγίδα σας. Αφήστε  στην άκρη τα επιπλέον κλωνάρια σέλινο.

Βήμα2:   Κάντε τη σφραγίδα φύλλων. 
Πάρτε 2 από τα κομμένα κομμάτια σέλινο και τα βάζουμε μαζί, έτσι ώστε τα ανοικτά μέρη του κάθε σέλινου να δημιουργήσουν ένα σχήμα φύλλου. Χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να κρατήσετε ι τα κοτσάνια μαζί.

Βήμα  3:   Ρίξτε μερικές σταγόνες  ροζ χρώμα gel σε ένα από τα μικράμπώλ, και το πράσινο χρώμα gel στο άλλο μπολ. Ξεκινήστε με το τριαντάφυλλο και αλείψτε με το πινέλο ένα λεπτό στρώμα ροζ χρώματος  στη σφραγίδα σέλινο.

Βήμα 4:   Πατήστε το σέλινο σφραγίδα πάνω στην επιφάνεια του κέικ. Επαναλάβετε τη σφραγίδα για να δημιουργήσετε όσα τριαντάφυλλα θέλετε. Σκουπίστε τη σφραγίδα κάθε τόσο με μια χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσιο χρώμα.

Βήμα 5:  Αν η σφραγίδα τριαντάφυλλο χρειάζεται μερικά ακόμα "πέταλα" χρησιμοποιείστε  τα επιπλέον κομμάτια σέλινο για να τα προσθέσετε, όπου χρειάζεται. 

Βήμα 6:   Αλείψτε  πράσινο χρώμα gel επάνω στο φύλλο σφραγίδα και  προσθέσετε φύλλα ανάμεσα στα τριαντάφυλλα , όπου εσείς θέλετε.

 πηγή και φώτο από εδώ thecakeblog.com





Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !