Φανταστικό Κείκ με κρέμα γάλακτος !


Υλικά
225γρ. μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
2 κ.γ. baking powder
¾ κ.γ. αλάτι
348γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
225γρ. Ζάχαρη


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C (αν έχουμε σκούρα φόρμα) ή στους 190°C (αν έχουμε ανοιχτόχρωμη φόρμα) και βάζουμε την σχάρα στο χαμηλότερο επίπεδο στον φούρνο μας.  Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ τύπου bundt (η φόρμα που χρησιμοποίησα είναι διαμέτρου 20εκατ και επειδή περίσσεψε λίγο μείγμα το έβαλα σε μια χάρτινη μιας χρήσης, με τρύπα στην μέση).

Στερεά Υλικά
Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και τα κοσκινίζουμε όλα μαζί για να ανακατευτούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Υγρά Υλικά
Σε ένα μεγαλύτερο μπολ ή στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα την κρέμα γάλακτος, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας προοδευτικά μέχρι μεσαία/υψηλή ταχύτητα, μέχρι η κρέμα να πήξει και να στέκεται όταν σηκώνουμε το σύρμα.

Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την βανίλια. Σε μεσαία/υψηλή ταχύτητα, ρίχνουμε τα αυγά στην κρέμα γάλακτος. Το μείγμα θα πήξει και θα έχει υφή μαγιονέζας. Σταδιακά προσθέτουμε και την ζάχαρη. Θα χρειαστεί περίπου 30 δευτερόλεπτα για να ενσωματωθεί.

Βγάζουμε το μπολ από την βάση του μίξερ, αν χρησιμοποιούμε, και αφαιρούμε το σύρμα από το μίξερ. Με το σύρμα του μίξερ στο χέρι, προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το διπλώνουμε στην κρέμα γάλακτος (με το χέρι) μέχρι να απορροφηθεί. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και συνεχίζουμε να το διπλώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί. Η όλη διαδικασία προσθήκης του αλευριού  μπορεί να γίνει και με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Με μία σπάτουλα ή  ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 25-35 λεπτά, και εφόσον βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή. Επίσης αν πιέσουμε απαλά την επιφάνεια του κέικ με τα δάχτυλά μας θα επανέλθει αμέσως. Το κέικ θα μαζέψει στις άκρες αφού το βγάλουμε από το φούρνο.

Αφήνουμε το κέικ στην φόρμα του για 10 λεπτά σε μια σχάρα, και ξεφορμάρουμε μετά με την βοήθεια μιας σπάτουλας, αν χρειαστεί και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

πηγή και φώτο από εδώ thegreenmixer.com 

Σχόλια

Printfriendly

Η φωτογραφία μου
Αγαπώ την κουζίνα ! Μαγειρική και ζαχαροπλαστική! Μαγειρεύω με μεράκι και σας προτείνω συνταγές απλές και εύκολες !